מרגישים כאילו טכנולוגיית ההדפסה בתלת-מימד הייתה כאן מאז ומעולם? אתם לא לבד. כמעט כל דבר שתוכלו לחלום עליו ניתן כיום גם להדפיס בתלת-מימד. אך אם להסתכל על העובדות, מדובר בטכנולוגיה יחסית חדשה – עם ותק של קצת מעל לשלושה עשורים. בזמן הזה, היא הספיקה לגדול ולהתפתח עד לשלב הנוכחי, של הדפסת מודלים שנראים ומרגישים ראליסטיים לחלוטין.
מרעיון ראשוני למודל פונקציונלי בפחות מ- 24 שעות
מעצבים מכירים את זה: יש לכם רעיון בראש, הוא אפילו משורטט במחברת. אבל כדי לקחת אותו צעד קדימה אתם חייבים מודל מוחשי. אם עד לפני זמן לא רב סטודיו לעיצוב היה צריך לשלוח את השרטוט לחברה חיצונית שתייצר אב-טיפוס ראשוני, כיום הכל קורה בסטודיו עצמו ובשעות בודדות.
אין ספק שמדפסות תלת מימד בתוך הארגון מקצרות זמני פיתוח ותגובה, אך תוצאה מפתיעה היא גם ההשפעה שלהן על העובד עצמו; ארגונים רבים מדווחים על קשר בין מדפסות התלת-מימד בארגון לבין חשיבה יצירתית של העובדים בו. מקרי? לא לדעתנו. תדמיינו שהרעיון שלכם מקבל צורה, מרקם וצבע תוך שעות בודדות. דמיינו שתוכלו לערוך בו שינויים בקלות ובגמישות ודמיינו שאת כל זה תוכלו לעשות צעדים ספורים ממקום הישיבה שלכם במשרד. אלו הן היכולות של מדפסות התלת-מימד המקצועיות והחדשות שבשוק, יכולות שמשפיעות לא רק על התוצר הסופי – אם כי גם על סביבת העבודה במשרד.
מאוזניות ועד למכוניות: ריאליזם מודפס בתלת מימד
מאז פריצתה של מדפסת התלת-מימד הראשונה אי שם בשנות ה-80 הטכנולוגיה הספיקה לגדול ולהתפתח. אחד הנושאים בהם ניתן לזהות קפיצת מדרגה משמעותית הוא המגוון הרחב באפשרויות החומרים, כמו גם היכולת לשלב אותם יחד במודל אחד. חומרים אלו מאפשרים להדפיס מוצרים בכל רמת גמישות או קשיחות ומאפשרים לעשות שימוש בחומרים המתאימים ביותר לתוצאה הסופית הנדרשת. בהתאם לכך, נבחרת רמת השקיפות, צפיפות החומר וכן הולכת החשמל.
מדפסות התלת-מימד החדשות לא רק מדפיסות קו מתאר וצורה, אלא משלבות טקסטורות, צבעים ומרקמים. דבר זה אפשר לטכנולוגיית תלת המימד להיכנס למגוון תחומים חדשים, כדוגמת תחום הרפואה בו החלו לבצע הדפסות תלת מימדיות של שתלים שונים. תחום נוסף בו ניתן לזהות פריצה של הטכנולוגיה הוא תחום התעופה – ועוד היד נטויה.
עלייה בתפוקה, חיסכון משמעותי בעלויות הייצור
נכון, מדפסת תלת מימד מקצועית, איכותית וטובה עולה כסף – אך מה שרבים לא יודעים הוא שהחזר ההשקעה שלה משתלם הרבה יותר ממה שמשערים. בעבר הלא רחוק, במידה ונזקקתם למודל תלת מימדי הייתם צריכים לפנות לחברות המתמחות בכך. התוצאה הייתה תהליך מסורבל ויקר, שלקח המון זמן ולא פחות חשוב מכך: המון כסף. כל ארגון נדרש לחשוב פעמיים לפני ייצור של מודל תלת-מימדי ובהתאמה לכך הגביל את חופש התנועה של עובדיו.
כיום, ניתן למצוא מגוון רחב של מדפסות תלת מימד, המותאמות לפי צרכים ויכולות. מדפסות אלה מומלצות לכל ארגון הכולל בתוכו מחלקת עיצוב, כמו גם לבתי ספר לעיצוב וסטודיו לעיצוב. בנוסף לכך, ניתן לזהות כניסה של מדפסות אלה גם לתחומים מגוונים יותר: כדוגמת בתי חולים וארגונים צבאיים.
הבשורה החדשה בשוק
לאחרונה, יצאה חברת Stratasys הנחשבת לאחת החברות המובילות במשק למערכות הדפסה תלת-מימד מקצועיות, עם הבשורה החדשה והמרעישה. מערכת ההדפסה J55 הינה המדפסת השולחנית-צבעונית הראשונה מסוגה, ומאפשרת מעבר מקונספט למציאות ביום אחד בלבד.
עם חמישה חומרי גלם וחומר תומך, פלטפורמת בנייה מסתובבת ונצילות גבוהה של שטח ההדפסה – נחשבת מערכת ההדפסה מבית Stratasys למהפכנית מסוגה. נוסף על כך, יכולות הצבע של המדפסת ריאליסטיות לחלוטין ומאושרות ® Pantone, דבר המאפשר קומבינציות של 500 אלף גווני צבע שונים בהדפסה אחת באמינות ייצור מאוד גבוהה. יתרונות אלו משמעותיים ומתגלמים בעלות הייצור הסופית, כאשר פעמים רבות ניתן לרדת גם ב- 80% מעלויות הפיתוח – וכמובן לעלות בכמות המודלים בהדפסה אחת. בזכות המדפסת המקצועית מתאפשר לנו חיסכון בזמן, גמישות גבוהה בתהליך הפיתוח והמוצר ולבסוף – חיסכון כספי משמעותי.
לסיכום, נראה כי טכנולוגיית תלת המימד כאן בכדי להישאר. עם פיתוחים חדשים בכל פינה ואפשרויות חדשות שמתגלות בכל רגע – נותר רק לבחור את האחת שמתאימה לצרכים שלכם: למקסם את תהליכי הייצור, לעודד יצירתיות מחשבתית בקרב העובדים וגם לחסוך כסף. מחפשים את המדפסת שלכם? השאירו פרטיכם ומומחה מחברת SU-PAD יצור אתכם קשר בהקדם.