הדפסת תלת המימד מגיעה לשמיים עם חיל האוויר הישראלי
חיל האוויר הישראלי רשם לעצמו הישג בקנה מידה בינלאומי: חלק חילוף מתכתי של מסוק הודפס באמצעות מדפסת תלת מימד ונמצא מאז בשימוש מבצעי שוטף. בחיל האוויר מקווים שבעתיד הקרוב יוכלו לייצר כל חלק בלחיצת כפתור אחת, משימה לא פשוטה כשמדובר בכלי טייס שחיי אדם תלויים בו.
במהלך שנה שלמה בחנו מהנדסי יא"א 22 את הנושא – שנה בה פיתחו את החומרים הנדרשים ולמדו לעומק את עמידותם במצבים שונים. לאחר שנה נוספת של מקצה שיפורים – הודפס חלף קשוח ועמיד למסוק.
אך בניגוד להדפסות תלת המימד במתכת שחדשות בחיל האוויר – הדפסות תלת מימד בחומרים פולימריים צברו כבר ותק רב בחייל. כמו גם בתחום המתכת, ההדפסות הפולימריות כוללות מחקרים וניסויים מחמירים הכוללים עמידות לעומסים ונוזלים כדוגמת שמן ודלק. חלקים פולימריים אלו, הנראים בעין לא מקצועית כמו חלקי פלסטיק, כבר מורכבים במטוסי חיל האוויר וחלקיהם כבר צברו שעות טיסה רבות.
המדפסת האחראית לחלקים הייחודיים הללו היא ה-Fortous 900 מבית STRATASYS: מדפסת הייצור הגדולה והמגוונת ביותר של החברה. מדובר במדפסת תלת מימד אולטימטיבית לייצור אשר מדפיסה מערך רחב ביותר של חומרים הנדסיים בתפוקה מקסימלית, דיוק גבוהה ואמינות מירבית.
החזון של חיל האוויר שאפתני: הדפסת חלקי מטוסים בלחיצת כפתור. אנו סבורים שהחדשנות של חברת STRATASYS, יחד עם המכונות המדויקות והאמינות שלה יביאו את כלל החלקים המודפסים לשמיים.