חברת Acubez מציגה מערכת אוטומציה מודולרית ייחודית המשלבת את הטכנולוגיה הקובוטית של חברת Universal Robots. מערכת זו מאפשרת אינטגרציה פשוטה וקלה בתכנון מודולרי בהתאם לצרכים המשתנים, לצד שחרור העובדים ממשימות הזנת מכונה חזרתיות ושוחקות
אוטומציה להזנת מכונה בפסי ייצור הוא תחום הפועל מזה שנים רבות בהצלחה במפעלים רבים בתחומי התרופות, הטקסטיל, ההדפסה והאריזה. במקום שאנשים יזינו חלקים לתוך פס ייצור במשך שעות ארוכות – תוכנתו קובוטים (רובוטים שיתופיים) לעמול על התנועות החזרתיות של הזנת מכונה באופן יעיל ואיכותי. עם זאת, עד לאחרונה, הכניסה לתחום האוטומציה לא השתלמה במקומות מסוימים, וידיים אנושיות נאלצו להמשיך בעבודה השוחקת.
האוטומציה התגלתה כאפשרות בעייתית בעיקר בסדרות קטנות של ייצור, או בתחומים בהם ישנם שינויים תכופים בפס הייצור. זה היה אך עניין של זמן עד שהפתרון יגיע, ואכן כמענה לצורך אמיתי לאחר שהקובוטים ביססו את פעילותם בהזנת מכונה, התפתחה גישת האוטומציה המודולרית, המאפשרת תכנון פעולות משתנות בהתאם לצרכים הדינמיים של המפעל. כאן נכנסה לשוק מערכת האוטומציה המודולרית הייחודית של Acubez, חברת ייצור האוטומציה הישראלית.
פלטפורמת האוטומציה המודולרית של Acubez פועלת בעזרת זרועות יצרנית הקובוטים הוותיקה Universal Robots. באמצעות המערכת המספקת פתרון אוטומציה גמיש במארז קומפקטי למגוון רחב של מכונות ויישומים תעשייתיים – אפשר להרכיב את התצורה הנדרשת לפעולת הקובוט מתוך מגוון מודולים סטנדרטיים, ומתוך התחשבות במספר פרמטרים כגון: ביצועים נדרשים, מקום פנוי ברצפת הייצור, תקציב ועוד.
אוטומציה לשימוש רב-גוני
עבור יצרנים מסוימים פתרונות אוטומציה שאינם מודולריים עשויים להוות השקעה בסיכון, משום שבעולם המשתנה של היום, אוטומציה "קבועה" עשויה להתיישן במהירות ולהפוך עד מהרה לגרוטאה. לעומת זאת, האוטומציה המודולרית של Acubez מאפשרת ליצרן להיכנס לעולם האוטומציה ובמקביל להתפתח, להשתנות ולהתאים את פתרונות האוטומציה לצרכי הייצור המשתנים של החברה, ללא צורך בשינוי מקום.
חיים זכרמן, מנהל אוטומציה ורובוטיקה בחברת SU-PAD (המייצגת בישראל את חברת Universal Robots) מציין כי ״עבור תעשיות כמו מזון ומשקאות, הומוגניות ואיכות קצה הם חיוניים, אך מתכונים ומרכיבים משתנים לעתים קרובות. גישה מודולרית יכולה לאפשר ליצרנים להוסיף, להסיר או לשנות מתכונים מתוך ספריית פונקציות, כמעט ללא הפרעה לייצור״.
הטמעה באפס תכנות
בעבר הלא רחוק במיוחד, הזרועות התעשייתיות הרובוטיות הקלאסיות הגיעו למפעל לאחר התייעצות ארוכה עם שורה ארוכה של מתכננים, מתכנתים ומכונאים. תוך "זמן קצר" של שלושה חודשים ועד שנה, עמד לרשות היצרן רובוט על פי מפרט מושקע. לצד הרובוט היה מערך אוטומטי שכלל מסועים ייעודיים, חיישנים, בוכנות, וציוד נוסף שדרש עבודה הנדסית מורכבת של הטמעה. כל שינוי נדרש היה גורר בדרך כלל עלות גבוהה של הפעלת הגורמים המקצועיים ושינוי סביבת העבודה בהתאם. בהתאם לכך, כמובן שיישום השינוי היה לוקח זמן.
לעומת זאת, פלטפורמת Acubez החדשנית מציעה יכולות מודולריות כה פשוטות של PLUG&PLAY, הדורשות אפס תכנות באמצעות ממשק מגע אינטואיטיבי להגדרה ותפעול קלים. באופן זה היצרן יכול להגדיר בקלות את פתרון האוטומציה הנדרש לו להזנה יעילה של המכונה כבר בעת הרכישה, ובעתיד, לערוך שינויים מותאמים למשימות המשתנות באופן פשוט וקל.
לדברי זכרמן, באוטומציה מודולרית ובשימוש במודולים סטנדרטיים, משתמשי הקצה נהנים מכל העולמות; ״מצד אחד, היכולת להתאים מערכת אוטומציה בדיוק לדרישות ׳ביום הראשון׳ ומצד שני, איכות מוצר של מערכת סדרתית, היות והמערכת מורכבת ממגוון גדול של מודולים סטנדרטיים אמינים ומוכחים. בנוסף לכל זאת, הלקוח שומר לעצמו את האפשרות לשינוי והתאמת המערכת לצרכים שונים בהמשך בעלויות ובזמני הטמעה קצרים ביותר״.
חיסכון עצום בעלויות ותחזוקה קלה יותר
היום אפשר להבטיח את ההשקעה הראשונית ברכישת מערכת האוטומציה לצורך ייעול הזנת מכונה למשך שנים רבות. עם אוטומציה מודולרית, התמודדותם של יצרנים עם אתגרים וסיכונים כמו השבתת מכונות, שטח רצפה מוגבל, מחסור בכוח אדם וחוסר עקביות באיכות הייצור עשויה להפוך קלה וחסכונית הרבה יותר.
לדברי יהושע אולמר, מנכ"ל חברת Acubez "ישנם מספר יתרונות משמעותיים בשימוש במודולים סטנדרטיים בתהליך, וביניהם עד 50% פחות זמן השבתה בשדרוגים, התאמות ובהתקנה הראשונית של המערכת; הפחתה של עד 50% בעלות הכוללת של פרויקט האוטומציה וחיסכון עצום של עשרות אחוזים בזמן ובעלות, במקרה וידרשו שינויים עתידיים במערכת האוטומציה לצורך התאמתה למשימות חדשות. בנוסף, התאמות ראשוניות למוצר או דרישות ספציפיות ללקוח יכולות להתבצע במהירות ובגמישות על ידי החלפת או התאמת מודולים בודדים, מה שמאפשר יישום תהליכי אוטומציה גם לייצור אצוות ייצור קטנות בעלויות נמוכות יחסית ובזמני יישום קצרים״.
כמו כן, מכונות מודולריות גם יכולות להיות קלות יותר לתחזוקה וטיפול. כדי לבצע תחזוקה, ניתן לעצור תהליכים שאינם נדרשים להרצת ייצור מסוים, ללא צורך בהכרח בהשבתת את כל התהליך. ״זה אידיאלי עבור תעשיות כמו ציוד רפואי ותרופות, שבהן שטיפה קבועה היא חיונית״, מציין אולמר.
אוטומציה מודולרית: המהפכה כבר בעיצומה
איגוד המשתמשים הבינלאומי, NAMUR, שחבריו מורכבים ממשתמשי קצה של תעשיית התהליכים המפעילים אוטומציה במפעלים, ביקש מיצרני האוטומציה מאז שנת 2014, לספק מודולי אוטומציה גמישים יותר להזנת מכונה שניתן לחבר אותם יחד, כדי לענות על צרכי הייצור. היום סוף סוף זה אפשרי!
"בשטח, המהפכה כבר בעיצומה", מסכם זכרמן. לדבריו, ״ב-2021 הותקנו בישראל תחנות הזנת מכונה קובוטיות רבות ופינו את העובדים לביצוע משימות אחרות. הגמישות התפעולית של המערכת של UR ושל acubez , מאפשרת מענה אמיתי לעולם של אוטומציה לסדרות קצרות, או בז'רגון הישראלי הרווח High Mix Low Volume Solution״.
מחלקת אוטומציה ורובוטיקה בחברת SU-PAD
חברתנו גאה לייצג את המותגים המובילים בעולם, וביניהם Universal Robots. מחפשים פתרון אוטומציה שיתאים לצורך שלכם? השאירו פרטיכם ונציג יחזור אליכם בהקדם.
הכתבה נכתבה בשיתוף פעולה עם מגזין NewTech